Iskola

Az iskolába a gyakorlók a következő rendszerekkel ismerkedhetnek meg.

  • Déli Kwan családi stílus (déli Shaolin sáska jellegű)
  • Biang Tong Long (Északi Fényes vagy simahátú sáska)
  • Seven Star Tong Long (Északi Hét csillag sáska, Lee Kam Wing nagymester vezetésével)
  • Practical Taichi (Chen Tin Hung és Dan Docherty nagymesterek által tanított taichi rendszer, sokszor nevezik Wudang-nak is, nem szabad összekeverni a Wudang kolostorokban tanított rendszerrel). Itt egy régi de olvasmányos link, Wikipédia pedig itt található.

A gyakorlók az alapmozgásoktól a küzdelmi, önvédelmi technikákig egy összefogott jól használható rendszert tanulnak meg.

Edzők, oktatók

Sifu Kevei János

1985 környékén kezdtem el harcművészettel foglalkozni, akkortájt shotokan karatét illetve judot csináltam. 1996-ban rátaláltam dr Bánhegyi László nagymester által vezetett Déli Sáska harcművészeti iskolára, amit pillanatok alatt megszerettem. Viharos évek után 2002-ben magántanítványa lettem Laci bácsinak és javaslatára több különböző harcművészeti ágból is instruktori szintet szereztem (Kali: Juhász Zoltán mester vezetésével, Practical taichi: Váradi György és Polgár László mesterekkel, illetve Északi Imádkozó Sáska kungfu Váradi György nagymesterrel, amelyből 2018ban mestervizsgát tettem). dr Bánhegyi László nagymester kérésére alakítottuk meg a Jáde Forrás Sportegyesületet, amelyben az általa tanult déli Shaolin sáska jellegű harcművészeti rendszert tanítását kezdtük meg. Jelenleg ismerkedek az aikidóval Kati Dániel mestertől. 2007ben a végeztem el a sportoktatói, majd 2013ban sportedzői vizsgát tettem.

A Magyar Kungfu és Wushu Szakszövetség versenyein mint formagyakorlat (tao-lu) bíró veszek részt

Csóré Milán instruktor

további oktatói státusszal rendelkező edzőtársaink

Iványi Norbert

2009 nyarán ismerkedtem meg előszőr a Kung fu-val.
Az edzéseken az edző nagy hangsúlyt fektetett a harcművészet azon oldalára, ami túlmutat az ütéseken és rúgásokon. Alázatot, tiszteletet, kitartást és önfegyelmet tanultam.
Ott határoztam el magamban, hogy edző szeretnék lenni. Megismerkedtem az Egyenes hátú sáska és a Hétcsillag sáska stílussal, amit Sifu Váradi György nagymester és Sifu Kevei János mester kezei alatt tanultam.
Mestereim támogatására 2018-ban a Testnevelési Egyetemen sportedzőként sikeresen
levizsgáztam.

Bodor Anett

Pintér Mónika

Jame szárnyai alatt kezdtem taichizni (egyik mestertársa küldött hozzá), mint dunakeszis magántanítványa. 2023 szeptemberétől segítek a Dunakeszi edzések lebonyolításában.